lauantai 14. elokuuta 2010

TJ ???


Asevelvollisuuden suorittamisesta on kirjoitettu monenmoisia blogeja. Kyseistä instituutiota kritisoivia, ihannoivia ja vaikkapa informaatiota antavia tulevia alokkaita silmällä pitäen.
Minäkin ajattelin avata mieltäni tietotekniikan avulla tästä lafkasta, mutta uudella lähestymistavalla, eli muotiblogin silmin.

Armeija tarjoaa tuhat ja yksi tapaa ilmaista omaa itseään kauniin maastonvihreän erisävyillä toisin, kuin yleisesti ottaen luullaan. Tulen pureutumaan tähän aiheeseen tulevaisuudessa seuraavan 180-362 päivän ajan niin aktiivisesti, kuin mahdollista. Tetsaus ja muu larppaus tietysti vie leijonan osan ajasta, mutta pyrin aktiivisesti löytää uusia innovatiivisia tapoja tuoda omaa tyyliänsä esiin näissä ajattomissa militaryhenkisissä luomuksista.


Kuvassa on uusin löytöni varusvaraston uumenista. Vanhat kunnon "ysiykköset", eli maastopuku maalia m-91. Puku on ysärihenkistä vintagea ja kauniisti ajan patinoima. Harmi että tästä ikivihreästä klassikosta ollaan kuitenkin hiljalleen luopumassa, eikä sitä enää juurikaan valmisteta. 90-luvun laman takia asusteen kankaan laadusta valitettavasti jouduttiin tinkimään. Tämän takia kyseisellä asukokonaisuudella on poikkeuksellisen pirullinen taipumus revetä housujen haaroista larpatessa, jolloin syntyy niin sanottu leirivittu. Tämä ei kuitenkaan vähennä yhtään tämän vihreiden ja ruskeiden pötkylöiden koristaman luomuksen hohtoa. Siis ihastuttava asuste sekä arkeen ja juhlaan, tahi kasarmille ja tetsaukseen.


Tarkimmat lukijat(?) saattoivat myös huomata kuvan henkilön nerokkaan asuste valinnan. Kenttälapio luo jokaiseen pukuun pikantin säväyksen, joka ei jää naisilta huomaamatta!

3 kommenttia:

  1. jee! tahdon postauksen kaikista armeijahanskoista!

    VastaaPoista
  2. Ajattelin ensiksi tehdä jutun pv:n suunnitelun uraauurtavuudesta. Nimittäin sotajakkarasta ja sen kauniista minimalismistä ja käytännöllisyydestä sodan tiimellyksessä!

    VastaaPoista
  3. Vaatteet sointuvat myös erittäin hyvin toisiinsa. Huomasitko, että myös hanskat ja kenttälapio ovat sävy sävyyn? Varsin tyylikästä.

    VastaaPoista