maanantai 16. elokuuta 2010

JÄPITTÄÄ!


Sotilaanperustutkinnon suorittaneen on helppo hymyillä. Opimme jälleen eri keinoin eliminoimaan kasvottoman ja ilmeisen vihamielisen, sekä vaarallisen vihollisen. Kertasinko, telamiina, käsikranaatti ja rynnäkkökivääri62 toimivat jalon työmme instrumentteinämme.

Alokkaat Juvis, sekä Kake tulevat lähiaikoina kirjoittamaan vaihe vaiheelta täydellisen oppaan rötväämiseen ( rötvääminen = sopivassa, tahi sopimattomassa tilanteessa hallittu/ hallitsematon rentoutumisen tila ja muoto, jolla laiskan tulevan tykkimiehen pää pysyy vireänä) , johon kuuluu teoria, käytäntö, sekä filosofia aiheesta.

Kirjoittajien tarkkaakin tarkemmat silmät havaitsivat aisteja kutkuttavan teollisenmuotoilun jalokiven: taistelujakkaran. Jakkaran kaunis bauhusmainen funktionalismi ja tositilanteessa käytettävyys saa taas ihmettelemään puolustusvoimien kaluston mahtavuutta.
Toisin, kuin normaaleja tuoleja taistelujakkaraa ei käytetä rentoutumiseen, vaan paljon tähdellisempiin ja yleishyödyttävimpiin tarkoituksiin. Se on muunmuassa aseenpuhdistuksen aikana pöytä jolla mutkaa rassataan, pinkka- ja punkkatarkastuksen aikana viivoitin jolla mitataan lakanan leveys ja välillä asennon korvikkeena, kun "jäpitetään" ja istutaan, kuin olisi rautatanko perseessä. Aivan mieletön kapistus!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti